Dünyada gurme yemeklerin vazgeçilmezleri arasında olan Balsamik sirkenin anavatanı İtalyadır. Kühne Balsamik Sirke (Aceto Balsamico Di Modena), adını aldığı Modena şehrinde, konsorsiyumun onayladığı sertifikalı 10 üretici tarafından üretilmektedir. Kühne Balsamik Sirke bu on üreticiden biri olan Ponti firmasından alınmakta ve İzmir Kemalpaşa fabrikamızda şişelenmektedir.
Balsamik sirke, şarap gibi, farklı fıçılarda (meşe/kestane) min. 5-10 yıl gibi uzun zaman yıllandırılarak yapılan, aroması yoğun, rengi pekmeze yakın çok özel bir sirke çeşididir. Bu nedenle tüm dünyada makbul kabul edilir ve fiyatı diğer sirkelere oranla pahalıdır. Latince “Aromatik Kokular” anlamına gelen “Balsamum” sözcüğü ile tanımlanan 11.yy’dan beri yapılan balsamik sirkenin üretim detayları aile sırrı gibi saklanmaktadır. Tüm salata çeşitlerinde (özellikle peynirli salatalarda), sulu yemeklerde, marinasyonda, soslarda, ızgara etlerde ve balıklarda kullanılabilir. Kühne Balsamik sirkenin 250 ml ve 500 ml cam çeşitleri vardır.
Das Produkt entspricht den lebensmittelrechtlichen Bestimmungen der Bundesrepublik Deutschland und der EU.
Unsere Produkte können Rezepturänderungen unterliegen. Verbindlich sind daher nur die vollständigen Angaben auf der Produktverpackung.
Üzüm sirkesi, Üzüm suyu konsantratı, renklendirici karamel, antioksidan, kükürt diokasit
Enerji | 653 kJ / 153 kcal |
Toplam yağ | 0.1 g |
Doymuş yağ asidi: | 0 g |
Toplam karbonhidrat: | 33 g |
Şeker: | 0 g |
Diyet lifi: | 0 g |
Protein: | 0.8 g |
Tuz: | 0 g |