Krema soslar
Krema kıvamındaki veya emülsifiye edilmiş soslar yoğurt veya crème fraîche gibi mandıra ürünleriyle hazırlanırlar. Daha kalındırlar ve salatanın üzerinde akmadan dururlar, bu özellikleriyle krema kıvamındadırlar.
İngilizce dressing kelimesi, “giydirmek” anlamındaki dress fiilinden türetilmiştir ve “sanatlı veya çekici bir şekilde süslemek” anlamına gelir. Dressing bir tür salata sosudur. Salata sosu konsepti, kültürden kültüre değişkenlik gösterir. Giderek yaygınlaşan salata sosları çoğunlukla salataları “giydirmek”, yani onlara farklı bir dokunuş ve özel bir tat katmak için kullanılır.
Klasik yoğurtlu sostan ahududulu sosa kadar birçok salata sosu türü bulunmaktadır.
Salata soslarımızın içindeki malzemeleri, onaylı ve belgeli tedarikçilerden temin ediyoruz.
Krema kıvamındaki veya emülsifiye edilmiş soslar yoğurt veya crème fraîche gibi mandıra ürünleriyle hazırlanırlar. Daha kalındırlar ve salatanın üzerinde akmadan dururlar, bu özellikleriyle krema kıvamındadırlar.
Salata sosu üretimine 1973’te “Salatfix spicy herb” ürünümüzle başladık ve Almanya’nın ilk salata sosu üreticisi olduk. O günlerde salata sosları Amerika ve İngiltere’den ithal ediliyordu. Bu sebeple şirketimize “Almanya’nın salata sosu mucidi” diyoruz. Soğutulmamış ve tüketilmeye hazır salata sosları alanında 40 yılı aşkın bir süredir bir numarayız.
Nerede olursanız olun tüm salata sosları birbirine benzer, değil mi? Aslında hiç de öyle değil! Kuzey Almanya’da yoğurt veya crème fraîche içeren krema kıvamlı soslar tercih edilir. İçlerinde en sevileni yoğurtlu sos ve soğanlı krema sostur. Güney Almanya’da ise bitki aromalı sirkeli sos gibi yağ ve sirkeden yapılan salata sosları daha çok tercih edilir.
Almanya nüfusunun yaklaşık %8,7’si haftada en az iki kez salata sosu tüketir. Bu, yedi milyona yakın bir sayı demektir. Bu sosların içinde açık ara en popüleri yoğurtlu sostur.
Birçok kişi Sezar salatanın ve Sezar salata sosunun Roma İmparatorluğundan geldiğine ve adını belli bir salata türünü çok sevdiği söylenen güçlü diktatör Gaius Julius Sezar’dan aldığına inanır. Ama maalesef gerçek bu kadar etkileyici değildir. Bu salatayı, Tijuana’da restoran işleten İtalyan-Amerikalı Caesar Cardini, 4 Temmuz 1924’te elinde salata dışında hiçbir malzeme kalmadığı için bulmuştur.