You are here

Yeni Yıl Sofralarının Vazgeçilmez 5 Lezzetli Tarifi

Eski yılın geride kalıp yepyeni bir yılın gelişini coşkuyla kutladığımız yeni yıl akşamının hakkını verebilmek için bu coşkuya uygun, şık ve doyurucu bir sofra kurmak gerekiyor. Yeni yılı birlikte geçirmek istediğiniz aile üyeleriniz, dostlarınız ve sevdiklerinizin etrafını saracağı yeni yıl sofrasına yakışan lezzetler hazırlamak için ise biraz zaman ayırmanızda yarar olacağını şimdiden söyleyelim.

Çünkü enfes tatlar özen ister, özenmek için de zaman yaratmak gerekir. Ancak siz içinizi ferah tutun, çünkü biz sevdiklerinizin beğenisini toplayacak bir yeni yıl sofrası için ne kadar özen gösterebileceğinizi biliyoruz. Üstelik zamanınızı daha verimli kullanabilmeniz için klasik bir yılbaşı sofrasının olmazsa olmaz 5 tarifini de sizin için sıralıyoruz. Size de yalnızca mutfaktaki hünerlerinizi göstermek ve yılbaşı akşamında övgüleri toplamak kalıyor.

Hardallı Patates Salatası

Bildiğiniz diğer patates salatası tariflerini unutun. Çünkü burada lezzetiyle herkesin gönlünü fethedecek, yeni yıl ruhuna uygun bir tarif var: Hardallı Patates Salatası.

Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler:
• 400 gram patates
• Yarım bağ dereotu
• Kühne Hardallı Salata Sosu
• 4 adet fındık turp
• Yarım su bardağı bezelye
• Tuz (isteğe göre)
• Limon suyu (isteğe göre)

Bu doyumsuz tadı hazırlamak için önce haşladığınız patateslerinizi soğuttuktan sonra küp küp doğrayın ve bezelye ve dereotu ile harmanlayın. Üzerine Kühne Hardallı Salata Sosu ilave ederek lezzetini zirveye taşıyacağınız patates salatanıza dilerseniz damak tadınıza göre tuz ve limon suyu da ekleyebilirsiniz. Sos ile özdeşleşen patates salatanızı servis ederken üzerine dilimlediğiniz fındık turpları yerleştirebilirsiniz.

Paçanga Böreği

Yeni yıl sofralarının vazgeçilmez tatlarından biri olan paçanga böreği, hem pratikliği hem de lezzetiyle kendine hayran bırakan bir tarif olarak karşımıza çıkıyor.

Paçanga böreği için gereken malzemeler:
• 3 adet yufka
• 100 gram kaşar peyniri
• 80 gram pastırma
• 1 adet domates
• 2 adet yeşil biber
• 2 su bardağı ayçiçek yağı

Bu enfes böreği hazırlamak için ilk olarak üst üste serdiğiniz yufkaları dört eşit parçaya bölerek üçgen şeklinde sekiz parça elde etmelisiniz. Ardından bir kap içerisinde daha önceden ince ince dilimlediğiniz pastırmaları, rendelediğiniz kaşar peynirini, küp küp doğradığınız domatesleri ve halka biberleri karıştırın. Hazırladığınız bu iç malzemesini üçgen şeklindeki yufkaların içine doldurun ve kenarlardan katlayarak rulo şeklinde sardığınız böreklerinizi kızartarak servise hazır hale getirin. İşte hepsi bu kadar!

Yılbaşı Hindisi

Hindisiz bir yeni yıl sofrası düşünemeyenlerdenseniz, sizi buraya alalım. Yemek masasının yıldızı olacak hindiyi hazırlamadan önce tüm malzemeleri eksiksiz edindiğinizden emin olmalısınız.

Yılbaşı hindisi için gereken malzemeler:
• 1 adet orta boy hindi
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı bal
• 1 tatlı kaşığı salça
• 2 yemek kaşığı limon suyu
• 1 çay kaşığı hardal
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 dal biberiye
• 1 adet defne yaprağı
• 1 tatlı kaşığı tane karabiber

İlk önce yılbaşı hindinize lezzet katacak sosu için işe koyulmak, nar gibi kızarmış ve kimsenin “hayır” diyemeyeceği bir tat ortaya çıkarabilmeniz açısından önemli. Bu doğrultuda zeytinyağı, bal, limon suyu, hardal, tuz ve salçadan oluşan sosunuzu bir kasede hazırlayın ve ardından bu sosu hindinizin her yerine sürdüğünüzden emin olun.

Hindinizin içine ise biberiye, defne yaprağı ve tane karabiberler yerleştirin. Bu haliyle fırın poşetine koyduğunuz hindinizi önceden 170 derecede ısıttığınız fırınınızda yaklaşık 2,5 saat pişirin. Yeni yıl sofranızın baş kahramanı olacak hindiniz piştikten sonra artık diğer lezzetleri hazırlamak için hazırsınız demektir.

KÜHNE LEZZET LİSTESİ

Mısırlı Pilav

Hiç şüphesiz ki yılbaşı sofrasını tamamlayacak, lezzetli mi lezzetli mısırlı pilav olmadan olmazdı.

Mısırlı pilav yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler:
• Kühne Organik Tane Süt Mısır
• 2 su bardağı pirinç
• 2,5 su bardağı sıcak su
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
• Tuz

Önceden ıslattığınız pirinçlerinizi süzün ve bir tencerede erittiğiniz tereyağının üzerine döküp 5 dakika kadar kavurun. Ardından pirinçlerinizin üzerine suyunu döküp yeteri kadar tuz serptiğinizden de emin olun. İşte tam da bu noktada Kühne Organik Tane Süt Mısır ekleyerek lezzetine lezzet katacağınız pilavınızı kısık ateşte hiç karıştırmadan pişirin. Tane tane olan mis kokulu pilavınız hazır olduktan sonra yılbaşı hindinizle birlikte servis edebilirsiniz.

Kabak Tatlısı

Kabak tatlısının olmadığı bir yeni yıl sofrası düşünülemezdi elbette. Yılbaşı akşamından bir gün önce yaptığınızda daha iyi kıvam bulacak olan tatlınızı zamanınız yoksa yılbaşı günü de hazırlayabilirsiniz.

Kabak tatlısı için malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
• 1 adet orta büyüklükte balkabağı
• 1,5 su bardağı şeker
• 50 gram çekilmiş ceviz
• Tahin

Dilimlediğiniz balkabaklarınızı yıkayıp geniş bir tencere içine dizerek tarifin yapımına başlayın. Tüm kabak dilimlerinin üzerine toz şeker serpip tencerenizin kapağını kapatın. Bir gece bu şekilde bekleyecek bir zaman diliminiz söz konusu değilse 1 saat kadar kabaklarınızı tencerenizde dinlendirin.

Suyunu salan kabaklarınızı bu haliyle kısık ateşte 20 dakika pişirin ve ardından tencerenin kapağını açıp 25 dakika da bu şekilde pişirmeye devam edin. Ardından ocaktan aldığınız tencerenizdeki kabak tatlınız soğuduktan sonra üzerine tahin döküp ceviz serperek servise hazır hale getirebilirsiniz.

Bonus: Çıtır Sebzeler

Yeni yıl sofranızı oluşturan tatlar oldukça doyurucu, malum. Fakat sevdiklerinize gecenin ilerleyen saatlerinde daha hafif atıştırmalıklar sunmak istediğinizde Kühne Çıtır Sebzeler’den destek alabilirsiniz. Misafirlerinizin tadına doyamayacağı Kühne Çıtır Sebzeler’in yeni yılda sizin ve sevdiklerinizin vazgeçilmezleri arasına gireceğinden eminiz!