You are here

Kühne Hardalla Soğuk Meze Tarifleri

Sofralarımızın yeni vazgeçilmezi hardal ile birbirinden lezzetli tarifler denemeye hazır mısınız? Zeytinyağlılar, mezeler ve kızartmalarla birlikte enfes tatların yaratılmasına olanak sağlayan Kühne Hardal, her öğün tüketmekten keyif alacağınız lezzetler keşfetmenize olanak sağlayacak. Hazırsanız ilk tarifimizle başlayalım!

Et Yemeklerine Yakışacak: Hardallı Patates

Mezeler ve salatalar sofralarımızın olmazsa olmazları. Lezzetleriyle tadı damaklarda bırakan mezelerde biri de hardallı patates. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanına yakışan bu meze için gerekli malzemeler şu şekilde:

• 1 adet büyük patates
• 2 yemek kaşığı mayonez
• 1 tatlı kaşığı Kühne Taneli Hardal
• 1 tutam karabiber
• 1 fincan mısır
• 1 tutam dereotu

Yapılışı:

Kühne Taneli Hardal ile enfes bir lezzete kavuşturacağınız hardallı patates için öncelikle patatesi soyun, yıkayın ve küçük küpler halinde doğrayın.
• Bir tencere içerisine çok az yağ koyun, patatesleri ekleyin ve üzerlerini bir parmak geçecek kadar su ekleyerek haşlayın.
• Patatesler haşlandıktan sonra geniş bir kap içerisine alın. Üzerinde hardal, mayonez, tuz ve karabiberi ekleyin. Ezmeyecek şekilde hafifçe karıştırın.
• Üzerini dereotu ile süsleyerek servis edin.

Cacıktan Lezzetlisi: Salatalıklı Hardal

Türk sofralarında en çok sevilen mezelerden biri elbette cacık, ama size en az onun kadar seveceğiniz bir başka salatalıklı meze tarifi daha vereceğiz. İkram ettiğiniz herkesten tam not almayı başaracak olan hardallı salatalık için malzemeleri veriyoruz:

• 2 adet salatalık
• 2 yemek kaşığı mayonez
• 1 kâse yoğurt
• 2 yemek kaşığı Kühne Taneli Hardal
• 1 tutam tuz
• 1 tutam dereotu

Yapılışı:

• Salatalıkları küçük dilimler haline getirin.
• Sarımsakları ezin, yoğurt ve mayonezle karıştırın. Pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
• İçerisine dilimlediğiniz salatalıkları ekleyin ve Kühne Taneli Hardal ekleyin, üzerine tuz ilave edin.
• Son olarak karışımı dereotu ile süsleyerek servis edin.

Hem Besleyici Hem Lezzetli: Hardallı Tavuk

Tavuklu mezeler özellikle yaz aylarında vazgeçilmezler arasında yerini alıyor. Üstelik bir de diyet yapılıyorsa, ana yemeklere tercih edildiğini görüyoruz. İşte hem damak tadına güvenenlerin hem de diyetine sadık kalmak isteyenlerin hoşuna gidecek lezzetli bir meze! Malzemelerimizi sıralayalım:

• 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
• 3 sap yeşil soğan
• 4 adet Kühne Salatalık Turşusu
• 1 kâse kadar süzme yoğurt
• 1 diş sarımsak
• 1 yemek kaşığı Kühne Dijon Hardal
• 1 tutam dereotu
• 1 tutam maydanoz
• Tuz
• Karabiber

Yapılışı:

• Yumuşak kıvama gelene dek haşladığınız tavuk göğsünü küçük küpler haline getirin.
• Yeşil soğanı, fesleğeni ve maydanozu ince ince kıyarak karışıma ekleyin.
• Salatalık turşunu küçük küçük doğrayın ve içerisine ilave edin.
• Tüm malzemeyi bir kap içerisinde karıştırdıktan sonra, başka bir kap içerisinde yoğurt, Kühne Dijon Hardal ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp sos formuna getirin.
• Hazırladığınız sosu diğer malzemelerin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Dilerseniz yeşilliklerle süsleyerek servis edin.

Kühne Lezzet Listesi

Bu Lezzete Bayılacaklar: Hardal Soslu Bombay Fasulyesi Piyazı

Fasulye piyazı sevenlerdenseniz, hardalla taçlandırabileceğiniz harika bir tarif biliyoruz! O lezzetli Bombay fasulyeleriniz hazırsa, tarif için ihtiyacınız olacak malzemeleri sıralamaya başlayabiliriz:

• 2 su bardağı haşlanmış Bombay fasulyesi
• 1 adet mor soğan
• 1 adet kapya biber
• 1 adet havuç
• 3-4 dal fesleğen
• 3-4 dal maydanız
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için;

• 1 fincan zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı Kühne Hardal
• 1 limonun suyu
• Tuz
• Karabiber

Yapılışı:

• Öncelikle mor soğanı piyazlık doğramakla işe başlayabilirsiniz. İnce ince kıydığınız soğanı az yağda pembeleşinceye dek sotelemeniz gerekiyor.
• Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine biberi, havucu ve fasulyeyi ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra üzerine su ekleyin ve fasulyeler yumuşayana dek haşlayın.
• Ocağı kapatmadan birkaç dakika önce iri iri doğradığınız fesleğen ve maydanozu da karışıma dâhil edin.
• Soğuduktan sonra sosu için tüm malzemeyi karıştırın ve hazırladığınız piyazın üzerinde gezdirin. Dilerseniz kalan fesleğen ve maydanozlarla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Tadı Damağınızda Kalacak: Hardallı Köz Patlıcan

Herkesin sevdiği lezzetlerin başında köz patlıcan geliyor. Siz de ‘onunla ne yapılırsa yerim’ diyenlerdenseniz, hardallı köz patlıcan favori mezeleriniz arasında yerini alabilir. Gerekli malzemeleri sıralamakla başlayalım:

• 2 adet közlenmiş patlıcan
• 2 adet közlenmiş kapya biber
• 1 adet mor soğan
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 tutam tuz
• 1 çay bardağı süzme yoğurt
• 1 yemek kaşığı Kühne Acı Hardal

Yapılışı:

• Patlıcanları ve biberleri közledikten sonra kabuklarını soyun ve ince ince kıyın. Aynı şekilde soğanları da ince ince doğrayarak karışıma dâhil edin.
• Bir kap içerisinde süzme yoğurdu, Kühne Acı Hardal’ı ve zeytinyağını karıştırın.
• Tuzladığınız patlıcan, biber ve soğanlı karışımın üzerine hardallı sosunuzu dökün.
• Üzerine dilerseniz pul biberi hafif yağda kavurduktan sonra dökebilir, maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.