Hem Besleyici Hem Lezzetli: Hardallı Tavuk
Tavuklu mezeler özellikle yaz aylarında vazgeçilmezler arasında yerini alıyor. Üstelik bir de diyet yapılıyorsa, ana yemeklere tercih edildiğini görüyoruz. İşte hem damak tadına güvenenlerin hem de diyetine sadık kalmak isteyenlerin hoşuna gidecek lezzetli bir meze! Malzemelerimizi sıralayalım:
• 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
• 3 sap yeşil soğan
• 4 adet Kühne Salatalık Turşusu
• 1 kâse kadar süzme yoğurt
• 1 diş sarımsak
• 1 yemek kaşığı Kühne Dijon Hardal
• 1 tutam dereotu
• 1 tutam maydanoz
• Tuz
• Karabiber
Yapılışı:
• Yumuşak kıvama gelene dek haşladığınız tavuk göğsünü küçük küpler haline getirin.
• Yeşil soğanı, fesleğeni ve maydanozu ince ince kıyarak karışıma ekleyin.
• Salatalık turşunu küçük küçük doğrayın ve içerisine ilave edin.
• Tüm malzemeyi bir kap içerisinde karıştırdıktan sonra, başka bir kap içerisinde yoğurt, Kühne Dijon Hardal ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp sos formuna getirin.
• Hazırladığınız sosu diğer malzemelerin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Dilerseniz yeşilliklerle süsleyerek servis edin.