You are here

Kühne Teriyaki Soslu Somonlu Fileto Tarifi

Malzemeler

1 adet küçük marul
4’er adet sarı ve kırmızı kiraz domates
4 adet somon fileto (her biri 120 gr)
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı bitkisel yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Taze çekilmiş karabiber
Yaklaşık 120 ml Kühne Teriyaki Sos
Kühne Teriyaki Sos
Kavrulmuş susam
Tuz

Nasıl Yapılır?

 

1. Marul yaprakları tek tek ayrılır, yıkanır ve elle iri parçalara bölünür. Domatesler yıkanır ve büyüklüğüne göre yarım ya da çeyrek dilimlere kesilir.
2. Somon yıkanır, hafifçe bastırarak kurutulur, biraz tuz ve karabiberle baharatlandırılıp üzerine un serpilir.
3. Yağ ısıtılır, somon fileto her taraftan yaklaşık 6-8 dakika kızartılır.
4. Tereyağı ilave edilir, eritilir, somon içinde biraz çevrilir ve salatayla birlikte hazırlanır.
5. Kalan kızartma yağına Kühne Teriyaki Sos eklenir, bir taşım kaynatılır.
6. İsteğe göre frenk maydanozu yaprakları ile süslenip servis edilir.

 



Youtube videomuzu izleyebilirsiniz.