You are here

Kühne'den Teriyaki Soslu Somonlu Fileto Tarifi

Somonlu Fileto için malzeme listesi:

• 1 küçük marul
• 4'er adet sarı ve kırmızı kiraz domates
• 4 adet somon fileto (her biri 120 gr)
• tuz, taze çekilmiş karabiber
• 2 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• yaklaşık 120 ml
• Kühne Teriyaki Sos
• Kavrulmuş susam

Nasıl Yapılır?

Marul yaprakları tek tek ayrılır, yıkanır ve elle iri parçalara bölünür. Domatesler yıkanır ve büyüklüğüne göre yarım ya da çeyrek dilimlere kesilir.
Somon yıkanır, hafifçe bastırarak kurutulur, biraz tuz ve karabiberle baharatlandırılıp üzerine un serpilir. Yağ ısıtılır, somon fileto her taraftan yaklaşık 6-8 dakika kızartılır. Tereyağı ilave edilir, eritilir, somon içinde biraz çevrilir ve salatayla birlikte hazırlanır.
Kalan kızartma yağına Teriyaki Sos eklenir, bir taşım kaynatılır, somon, salata ve isteğe göre Frenk maydanozu yaprakları ile süslenip servis edilir.



Youtube videomuzu izleyebilirsiniz.