You are here

Kühne Közlenmiş Patlıcan ile Hünkar Beğendi Tarifi

Malzemeler

500 gr kuzu kuşbaşı
2 adet soğan
3-4 diş sarımsak
3 adet domates
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
30 gr un
30 gr tereyağı
500 ml süt
100 gr kaşar peyniri
2 su bardağı sıcak su
Kühne Közlenmiş Patlıcan

Nasıl Yapılır?

 

1. Soğan, sarımsak ve domatesler doğranır.
2. Önce soğan ve sarımsak tavaya alınarak kavrulur hemen ardından kuşbaşı doğranmış et eklenir.
3. Domatesler de eklenerek iyice kavrulur.
4. Ayrı bir tavada tereyağı eritildikten sonra un ilave edilerek kavrulur.
5. Tuz, süt ve karabiber ile beraber karıştırmaya devam edilir.
6. Daha sonra, Kühne Közlenmiş Patlican ve kaşar da eklenir.
7. Kıvam yoğunlaştıktan sonra hazırlanan kuşbaşı et ile servise hazır hale gelir.

 



Youtube videomuzu izleyebilirsiniz.