You are here

Kühne'den Köri Soslu Karnabahar

Malzemeler
• 1 adet orta boy karnabahar
• 4 diş sarımsak
• 4 su bardağı su
Sosu için
• 1 litre süt
• 4 tepeleme yemek kaşığı un
• 2 adet yumurta sarısı
• 1 çay kaşığı Kühne Köri Sosu
• 1 çay kaşığı kişniş
• 250 gram kavrulmuş kıyma
• 1 çay kaşığı tuz
Fırın kabını yağlamak için:
• 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
• 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Köri Soslu Karnabahar Tarifinin Püf Noktası
Sos pütür pütür olursa sorun yok, blender ile pürüzsüz bir doku elde edebilirsiniz.
Köri Soslu Karnabahar Tarifinin Pişirme Önerisi
Arzuya göre kavrulmuş kıyma kullanmadan da karnabaharı hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Köri Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Yaprak ve sert kök kısımlarını aldığınız karnabaharı temizleyip bol suda yıkadıktan sonra çiçeklerine ayırın.
2. Tencereye aldığınız karnabahar öbeklerini, ağır kokusunun gitmesi ve hazmı kolaylaştırması için üzerini geçecek kadar su ve sarımsak ilavesiyle diriliği gidene kadar pişirin.
3. Küçük bir sos tenceresine; süt, yumurta sarısı ve unu alın. Çırpma teliyle hızla karıştırdığınız sosu, yüksek ateşte pişirmeye başlayın.
4. Sos kaynamaya başladığında ocağın altını kısın. Tuz, kişniş ve köri ekleyip iyice karıştırın.
5. Haşlanmış karnabaharların sığacağı bir fırın kabını tereyağıyla yağlayın.
6. Karnabaharın içinden sarımsakları çıkartın (nasıl ayırt edeceğim diye düşünmeyin, koyu renkli olanlar sarımsaklar olacaktır) ve kalan haşlama suyuyla birlikte fırın kabına aktarın.
7. Kavrulmuş kıymayı karnabaharın üzerine dağıtın ve hazırladığınız körili sosu dökün (bu aşamada acı seviyorsanız kıymanın üzerine pul biber serpmenizi tavsiye ederiz).
8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Sonrasında fırından çıkardığınız karnabaharın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
9. Yeniden fırına verip peynirler eriyene kadar pişirme işlemini sürdürün. Sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.


Youtube videomuzu izleyebilirsiniz.