You are here

Kühne Elma Sirkesi Soya Soslu Acılı Ekşili Çorba

Malzemeler

250 gr noodle
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı taze zencefil (ince kıyılmış)
2 adet acı Meksika biberi, (çekirdekleri tamamen çıkarılmış ve ince kıyılmış)
6 adet kestane mantarı (ince dilimlenmiş)
5 yemek kaşığı Kühne Soya Sosu
4 yemek kaşığı Kühne Elma Sirkesi
1,5 yemek kaşığı nişasta (3 yemek kaşığı su ile açılmış)
1,5 avuç soya filizi
4 adet taze soğan, (ince doğranmış)
1 adet orta boy havuç
4-5 yaprak beyaz lahana
2 diş sarımsak
Tuz (soya sosu nedeniyle gerekmeyebilir)
1200 ml sıcak sebze ya da tavuk suyu

Nasıl Yapılır?

 

1. Biberlerin çekirdeklerini ayıracak şekilde sebze ve mantarlar ince ince doğranır.
2. Zencefille birlikte robottan geçirildikten sonra kuş başı doğranmış tavuklarla beraber tavaya alınır ve üzerine sarımsak eklenir.
3. Aynı zamanda noodle’lar haşlanmaya gönderilir.
4. Hazırlanan karışıma kaynar su dökülerek sırayla havuç, mantar ve lahana eklenir.
5. Kaynarken, iki kaşık Kühne Doğal Fermente Elma Sirkesi ve Kühne Doğal Fermente Soya Sosu ilave edilerek karıştırılır.
6. Ek olarak, soya filizi ve soğan eklenerek 10 dakika daha pişirilir.

 



Youtube videomuzu izleyebilirsiniz.