You are here

Kühne'den Elma Sirkesi Soya Soslu Acılı Ekşili Çorba

Kühne Elma Sirkesi ve Soya Sosu ile Acılı Ekşili Çorba tarifi

• 250 gr noodle
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 3 yemek kaşığı taze zencefil (ince kıyılmış)
• 2 adet acı Meksika biberi, (çekirdekleri tamamen çıkarılmış ve ince kıyılmış)
• 6 adet kestane mantarı (ince dilimlenmiş)
• 5 yemek kaşığı Kühne Soya Sosu
• 4 yemek kaşığı Kühne Elma Sirkesi
• 1,5 yemek kaşığı nişasta (3 yemek kaşığı su ile açılmış)
• 1,5 avuç soya filizi
• 4 adet taze soğan, (ince doğranmış)
• 1 adet orta boy havuç
• 4-5 yaprak beyaz lahana
• 2 diş sarımsak
• Tuz (soya sosu nedeniyle gerekmeyebilir)
• 1200 ml sıcak sebze ya da tavuk suyu

Nasıl Yapılır?

1. Taze soğanların yeşil yapraklarını incecik jülyen doğrayın. Blenderda önce zencefili ardından meksika biberini incecik çekin.
2. Ardından havucu doğrayıcı ile jülyen doğrayın. Hemen ardından beyaz lahanaları ve mantarları da robot yardımıyla incecik kıyın.
3. Bir kapta noodle’ı paketin üstündeki talimatlara göre pişirin. Soğuk sudan geçirip biraz yağlayıp servis edeceğiniz kaselere paylaştırın.
4. Wok tavasını ısıtın ve yağı ekleyin. Yağ kızınca zencefil ve meksika biberi ekleyin. 3-5 saniye kızartın.
5. Buna tavukları ekleyip 5 dk daha kavurun, tavuklar renk alınca sarımsağı ekleyin ve 1 dakika kadar soteleyin. Sıcak sebze veya tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
6. Ateşi kısın önce havuçları ardından beyaz lahanaları, mantarları, soya sosunu ve pirinç sirkesini ekleyin.
7. Ateşi tekrar yükseltin, kaynamaya başlayınca nişastayı ekleyin. Koyulaşıp kıvam alana kadar tıngırdatın.
8. Bu aşamada tadını kontrol edin, gerekirse bir miktar tuz ekleyin. Soya filizini ve ince ince kıydığınız taze soğanın 3/4’ünü ekleyip karıştırın.
9. Çorbayı noodleların üzerine dökün, kalan taze soğanlar ile süsleyerek servis yapın.


Youtube videomuzu izleyebilirsiniz.