You are here

Kühne Soya Sosu ve Acı Sos ile Beef Satay Tarifi

Malzemeler

800 gr bonfile
1 yemek kaşığı Kühne Soya Sosu
2 yemek kaşığı ay çiçek yağı
1 çay kaşığı toz zencefil

Acılı yer fıstığı sosu için ;
200 gr kavrulmuş yer fıstığı
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı Kühne Soya Sosu
1,5 çay kaşığı toz zencefil
1,5 çay kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı acı sos
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı tuz

Nasıl Yapılır?

 

1. Geniş bir kaba sıvı yağ, toz zencefil ve Kühne Doğal Fermente Soya Sosu eklenip karıştırılır.
2. Ardından etler şişe geçirilip sosa iyice yedirilir.
3. Soğanlar ince ince doğrandıktan sonra üzerine esmer şeker, ve Kühne Doğal Fermente Soya Sosu eklenerek tavada kavrulur.
4. Yağda kavurmaya devam ederken zerdeçal, zencefil ve Kühne Kırmızı Jalapeno Acı Sos da eklenir. Malzemeler birbirine iyice karıştırıldıktan sonra yer fıstığı, tuz ve karabiber ilave edilir.
5. Hazırlanan sos, doğrayıcıdan geçirilir. Kıvamına göre su eklenir.
6. Şişlenen etler kızgın yağda iyice kızardıktan sonra Beef Satay hazır.

 



Youtube videomuzu izleyebilirsiniz.