You are here

Kühne Kornişon Turşusu ile Sebze Çorbası Tarifi

Malzemeler:
3-4 Adet Kühne Ege Usulü Kornişon Turşu
1 Soğan
1 Havuç
1 Patates
3-4 Dal Dereotu
5 Su Bardağı Sebze veya Tavuk Suyu
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
4.5 Yemek Kaşığı Krema
1.5 Yemek Kaşığı Un
4-5 Yemek Kaşığı Turşu Suyu
1 Çay Kaşığı Tuz
1/4 Çay Kaşığı Karabiber

Nasıl Yapılır?

 

1) Orta boy bir kapta krema, un ve turşu suyunu çırpın.
2) Tereyağını büyük, yapışmaz tavada ve orta ateşte ısıtın.
3) Soğan ile havucu ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 7-8 dakika soteleyin.
4) Kühne Ege Usulü Kornişon Turşusunu ilave edip 3 dakika daha pişirin.
5) Bu arada, büyük bir tencereye sebze veya tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Ardından patates küplerini ilave edin, ısıyı orta seviyeye düşürün ve 10 dakika pişirin.
6) Sotelenmiş sebzeleri, tuz, karabiber, ekşi krema ve un karışımını patatesle birlikte tencereye alın ve patates yumuşayana kadar pişirin.
7) Ateşten alın ve dereotu ile süsleyerek sıcak servis edin.

 


Youtube videomuzu izleyebilirsiniz.