You are here

Kühne Kornişon Turşu ile Taratorlu Kuskus Mezesi Tarifi

Malzemeler:
1,5 Su Bardağı Kuskus
5-6 Adet Havuç
2 Diş Sarımsak
1 Kutu Konserve Mısır (380 gr)
6-7 Adet Büyük Kühne Türk Tipi Salatalık Turşusu
3-4 Yemek Kaşığı Mayonez
800 gr Süzme Yoğurt
Zeytinyağı
Tuz

Nasıl Yapılır?

 

1) 5-6 Adet havucu rendeleyip bir tavada zeytinyağıyla kavurun.
2) Yoğurdunuzun içine 2 diş sarımsak rendeleyin ve yoğurdun yarısını soğumuş olan havuçlara 2 yemek kaşığı mayonezle birlikte ekleyin.
3) Üzerine 1 kutu konserve mısır ve 6-7 adet Kühne Türk Tipi Salatalık Turşusu'nu ekleyip karıştırın.
4) Kuskus’u haşlayın, yoğurdun diğer yarısı ve 1-2 yemek kaşığı mayonezle buluşturup damak tadınıza göre tuz ekleyip karıştırın.
5) Ayrı bir tavada mezenin üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağı ve 5-6 yemek kaşığı zeytinyağında 1 su bardağı cevizi kavurun ve üzerine 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı nane ekleyip altını kapatın .
6) Bir servis kabına önce taratoru, taratorun üzerine kuskusu ve en son üzerine tereyağ ve zeytinyağında kavrulmuş cevizleri akıtın ve servis edin.
Afiyet olsun!

 


Youtube videomuzu izleyebilirsiniz.