Kühne Kornişon Turşu ile Taratorlu Kuskus Mezesi Tarifi
Malzemeler:
1,5 Su Bardağı Kuskus
5-6 Adet Havuç
2 Diş Sarımsak
1 Kutu Konserve Mısır (380 gr)
6-7 Adet Büyük Kühne Türk Tipi Salatalık Turşusu
3-4 Yemek Kaşığı Mayonez
800 gr Süzme Yoğurt
Zeytinyağı
Tuz
Nasıl Yapılır?
1) 5-6 Adet havucu rendeleyip bir tavada zeytinyağıyla kavurun.
2) Yoğurdunuzun içine 2 diş sarımsak rendeleyin ve yoğurdun yarısını soğumuş olan havuçlara 2 yemek kaşığı mayonezle birlikte ekleyin.
3) Üzerine 1 kutu konserve mısır ve 6-7 adet Kühne Türk Tipi Salatalık Turşusu'nu ekleyip karıştırın.
4) Kuskus’u haşlayın, yoğurdun diğer yarısı ve 1-2 yemek kaşığı mayonezle buluşturup damak tadınıza göre tuz ekleyip karıştırın.
5) Ayrı bir tavada mezenin üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağı ve 5-6 yemek kaşığı zeytinyağında 1 su bardağı cevizi kavurun ve üzerine 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı nane ekleyip altını kapatın .
6) Bir servis kabına önce taratoru, taratorun üzerine kuskusu ve en son üzerine tereyağ ve zeytinyağında kavrulmuş cevizleri akıtın ve servis edin.
Afiyet olsun!
Kühneolarak, web sitesini optimize etmek ve sürekli iyileştirmeyi sağlamak adınaçerez kullanmaktayız, siz de bu siteyi kullanarak çerez kullanımımızı kabulediyorsunuz. Konuyla ilgili daha fazla bilgi çerez notlarındabulabilirsiniz.