Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar
4 diş sarımsak
4 su bardağı su
Sosu için;
1 litre süt
4 tepeleme yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı Kühne Köri Sosu
1 çay kaşığı kişniş
250 gram kavrulmuş kıyma
1 çay kaşığı tuz
Fırın kabını yağlamak için:
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Köri Soslu Karnabahar Tarifinin Püf Noktası
Sos pütür pütür olursa sorun yok, blender ile pürüzsüz bir doku elde edebilirsiniz.
Köri Soslu Karnabahar Tarifinin Pişirme Önerisi
Arzuya göre kavrulmuş kıyma kullanmadan da karnabaharı hazırlayabilirsiniz.