You are here

Kühne Elma Sirkesiyle Peri Peri Soslu Tavuk Tarifi

Malzemeler

1 adet bütün tavuk
1,5 litre su
2 yemek kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tane kimyon
1 çay kaşığı biberiye
1 adet limon

Sosu için;
4 adet chili biberi
2 adet kapya biber
1 adet soğan
5 diş sarımsak
1.5 adet limon
3/4 su bardağı Kühne Elma Sirkesi
3/4 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker

Patates Kızartması İçin;
1,5 kilogram patates
1/2 demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz

Kızartmak İçin;
1 litre sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

 

1. Öncelikle, salamura için tavuklar suya eklenir. Sonrasında üzerine biberiye, şeker, tuz, tane hardal eklenerek üzerine limon sıkılır ve 2 saat buzdolabında bekletilir.
2. Biberlerin çekirdeklerini ayıracak şekilde sebzeler doğranır ve yağsız tavada tek taraflı olarak kızartılır.
3. Kızartılan sebzeler üzerine sarımsak ve baharatlar eklenerek doğrayıcıdan geçirilir.
4. Doğrayıcıdan geçen sosa Kühne Elma Sirkesi ve sıkılmış limon dökülür ve pişmeye gönderilir.
5. Bekletilen tavuklar hazırlanan sosla harmanlandıktan sonra 200 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.

 



Youtube videomuzu izleyebilirsiniz.