You are here

Kühne Elma Sirkesi ile Şekilli Yılbaşı Kurabiyesi

Malzemeler:
125 gr tereyağı
Yarım su bardağı (100 ml) pekmez
Yarım su bardağı (100 ml) pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil (isteğe bağlı)
3 su bardağı un
Süsleme İçin;
Glazer
Pudra şekeri
Ve
1 yemek kaşığı Kühne Elma Sirkesi

Nasıl Yapılır?

 

1) Tereyağ, pekmez, pudra şekeri, sirke ve yumurtayı iyice karıştırın.
2) Unun bir kısmı eklenip yoğurmaya başlayın, ardından bir miktar daha un eklenip tarçın, zencefil, vanilya ve kabartma tozu ekleyip yoğurmaya devam edin.
3) Kalan unu ekleyin ve yoğurduğunuz hamuru 1 saat buzdolabında bekletin.
4) Tezgaha yağlı kağıt serip hamuru yağlı kağıda koyun ve üzerine tekrar yağlı kağıt serip merdaneyle açın.
5) Açtığınız hamurları kalıplarla istediğiniz şekilde kesip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın.
6) 170 derece fırında 10-12 dk pişirin.
7) Fırından çıkan kurabiyelerin üzerini ister glazürle, isterseniz soğuyunca pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.

 


Youtube videomuzu izleyebilirsiniz.