Malzemeler:
1 adet yumurta
1 adet margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı Kühne Elma Sirkesi
1 fincan şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un İç Harcı İçin:
3 adet elma
1 fincan şeker
2 çay kaşığı tarçın
Nasıl Yapılır?
1.Elmaların kabukları soyulur ve rendelenir.
2. Elma rendesinin içine tarçın ve şeker eklenir.
3. Şekerler eriyene kadar pişirilir.
4. Fındık eklenir ve 5 dakika daha pişirilir.
5. Bir kaba; margarin, sıvı yağ, yumurta, şeker eklenir ve iyice yoğrulur.
6.Karışıma; un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir.
7. Kühne Elma Sirkesi karışıma eklenir ve hamur kıvamına gelene kadar yoğrulur.
8. Hamurdan bir parça alınıp oklava ile açılır.
9. Bardak yardımıyla yuvarlak bir hamur elde edilir.
10. İç harç hamurun içine doldurulup ikiye katlanır.
11. 180°C de üstü kızarana kadar pişirilir.
Kühneolarak, web sitesini optimize etmek ve sürekli iyileştirmeyi sağlamak adınaçerez kullanmaktayız, siz de bu siteyi kullanarak çerez kullanımımızı kabulediyorsunuz. Konuyla ilgili daha fazla bilgi çerez notlarındabulabilirsiniz.