You are here

Kühne Doğal Fermente Üzüm Sirkesiyle Tuzlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

Yarım paket margarin
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı Kühne Doğal Fermente Üzüm Sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
3 su bardağı un

Üzeri için;
yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Nasıl Yapılır?

 

1. Yumuşamış margarin, sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve Kühne Doğal Fermente Üzüm Sirkesi karıştırma kabına alınıp karıştırılır.
2. Eklenen malzemeler karıştırıldıktan sonra üzerine un, şeker ve kabartma tozu ilave edilir.
3. Ardından hamur iyice yumuşayana kadar yoğrulur.
4. Hamur tek tek top haline getirilerek tepsiye dizilir.
5. Son olarak, üzerine yumurta sarısı ve çörek otu veya susam eklenerek 180 derecelik fırında 20 dakika pişirmeye gönderilir.

 



Youtube videomuzu izleyebilirsiniz.