Malzemeler:
2 Dilim Somon
2 Yemek Kaşığı Bal
2 Diş Sarımsak
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
Servis İçin;
Taze Doğranmış Maydanoz veya Fesleğen
¼ Su Bardağı Kühne Balsamik Sirke
Nasıl Yapılır?
1) Fırını 200 dereceye ayarlayın.
2) Somon dilimlerini tuz ve karabiber ile tatlandırın.
3) Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın ve somon dilimlerini her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
4) Ayrı bir tavada Kühne Balsamik Sirke, bal ve sarımsağı karıştırın. Sosu kısık ateşte 2-3 dakika kaynatın, karışım koyulaşmaya başlayana kadar pişirin.
5) Pişmiş somonları fırından çıkarın ve Kühne Balsamik Sirke ile hazırladığınız sosu üzerlerine dökün.
6) Servis tabağına almadan önce üzerine taze doğranmış maydanoz veya taze fesleğen serpiştirin.
Kühneolarak, web sitesini optimize etmek ve sürekli iyileştirmeyi sağlamak adınaçerez kullanmaktayız, siz de bu siteyi kullanarak çerez kullanımımızı kabulediyorsunuz. Konuyla ilgili daha fazla bilgi çerez notlarındabulabilirsiniz.