You are here

Kühne %100 Nar Ekşisi ile Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

Malzemeler:
1 yemek kaşığı Kühne %100 Nar Ekşisi
1/2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı iri bulgur (tercihen Başbaşı cinsi)
2 su bardağı sıcak su (pilav için)
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet küçük boy soğan (tercihen mor soğan veya tatlı soğan)
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Nasıl Yapılır?

 

1) 1/2 su bardağı yeşil mercimeği 3 su bardağı su ile hafifçe haşlayın. Su kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dakika daha pişirin.
2) Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın. İnce doğradığınız soğanları ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Ardından bulguru ve tuzu ekleyerek karıştırın.
3) Suyu süzmeyip, haşlanan mercimeği bulgurlu karışıma suyu ile birlikte ekleyin. Üzerine 1 parmak çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
4) Dinlendirip servis edin.
Not: Mercimekleri haşladığınız suyu dökmemeye özen gösterin; böylece hem vitamini korunur hem de pilav daha lezzetli olur.

 


Youtube videomuzu izleyebilirsiniz.