200 gr mercimek
200 gr kısırlık bulgur
1 sdet soğan
100 gr yeşil soğan
100 gr maydanoz
30 gr biber salçası
Marul
Zeytinyağı
Kühne %100 Nar Ekşisi
Tuz
Karabiber
Kimyon
Nasıl Yapılır?
1. Mercimekler suda yıkanır ve tencereye alınır.
2. Üzerine su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
3. Soğan küp şeklinde doğranır.
4. Yeşil soğanlar ve maydanozlar doğranır.
5. Ocakta ısınan tavaya zeytinyağı ve soğan eklenir.
6. Renk alan soğanlara salça eklenir ve karıştırılır.
7. Tuz, karabiber ve kimyon eklenerek karıştırılır.
8. Haşlanan mercimeklere bulgur eklenerek karıştırılır.
9. Ardından 30 dakika dinlenmeye bırakılır.
10. Hazırlanan salçalı soğan kaba dökülür.
11. Kühne %100 Nar Ekşisi dökülür.
12. Doğranan yeşil soğanlar ve maydanozlar eklenerek karıştırılır.
Kühneolarak, web sitesini optimize etmek ve sürekli iyileştirmeyi sağlamak adınaçerez kullanmaktayız, siz de bu siteyi kullanarak çerez kullanımımızı kabulediyorsunuz. Konuyla ilgili daha fazla bilgi çerez notlarındabulabilirsiniz.