Hardal Soslu Patates ve Kuşkonmaz Salatası
Salata denince akla genelde marul ya da yeşillik bazlı yiyecekler geliyor. Oysa bir salata birbirinden farklı malzemelerle elde edilebilir. Bu tarifte klasik patates salatasına yeni bir yorum getirdik. Bahar yorgunluğu ile gelen iştahsızlığa karşı bu tarif sizi yemek yemeğe teşvik edecek.
Malzemeler
500 gram şeker patates - kabukları soyulmamış ancak temizlenmiş halde
Tuz
Karabiber
Kühne Hardallı Salata Sosu
1/4 bardak beyaz şarap (isteğe bağlı olarak tavuk suyu da kullanılabilir)
Yarım kilogram kuşkonmaz - kaynatılmış veya buharda pişirilmiş ve daha sonra bir buz banyosunda soğutulmuş
1 demet su teresinin kalın kesilmiş sapları
Yapılışı
Bir tencereye tuzlu su kaynatılır. Patatesler suya atılır ve yumuşayana kadar, büyüklüğüne bağlı olarak 10 ila 15 dakika pişirilir. Piştikten sonra patatesler süzülür ve kağıt havlularla kurulanır. Patatesler yarıya veya dörde bölünür, bir kaseye koyulur ve üzerine beyaz şarap eklenir. Alternatif olarak bu yemeği tavuk suyu ile de yapabilirsiniz.
Kuşkonmaz iki ila dört santimetre arası bir uzunlukta dilimlenir ve ılık patateslerin üzerine eklenir. Kuşkonmaz ve ılık haldeki patateslerin üzerine biraz Kühne Hardalli Salata Sosu dökülür ve hafifçe karıştırılır. Daha sonra patates ve kuşkonmazlar servis tabağına alınır. Üzerine kesilmiş su teresi saplarını eklenir. Dilerseniz maydonozla da süsleyebilirsiniz. Arzu edilen miktar kadar tuz ve karabiber eklenir.