You are here

Bahar Yorgunluğuna Karşı Enerji Deposu 5 Salata Tarifi

Bahar ayları kapıda! Cemreler düşüyor, doğa yavaş yavaş uyanıyor. Üzerimizdeki katlar azalırken hafifleme ihtiyacımız sofralarımıza da yansıyor. Bu nedenle özellikle bahar aylarında salatalar ön plana çıkıyor. Salata diyip yabana atmayın! Kühne’nin birbirinden özel salata sosları ile lezzetli salatalara imza atabilirsiniz. Renkler sofralara dönüyor, Kühne lezzete eşlik ediyor!

Balsamik Sirke ile Basit Yeşil Salata

Balsamik sos ile bu karışık yeşil salata hızlı ve kolay bir yan yemektir! Sadece 10 dakikada herhangi bir yemeğe sağlıklı bir şekilde eşlik edecek salata elde edersiniz.


Malzemeler

Kühne Balsamikli Salata Sosu
Kühne Elma Sirkesi
Yeşillikler (Akdeniz yeşilliği, marul, iceberg)
¼ fincan kurutulmuş kiraz (veya kızılcık)
¼ fincan peynir rendesi (beyaz peynir, keçi veya gorgonzola)
¼ fincan badem (veya ceviz, pikan cevizi, Antep fıstığı)


Yapılışı

Yeşillikler Kühne Elma Sirkesi ile yıkanır, güzelce durulanır. Eğer varsa salata kurucusu ile kurutulur. Daha sonra bir salata karıştırıcı kabına alınır. Üzerine Kühne Balsamikli Salata Sosu eklenir ve karıştırılır. Yeşillikler salata sosunu çekene kadar bekletilir. Daha sonra üzerine kurutulmuş kiraz ya da kızılcık eklenir. Daha sonra da peynir rendesi eklenir. Beyaz peynir, keçi veya gorgonzola kullanılabilir. Son olarak üzerine kuruyemiş eklenir. Badem veya ceviz, pikan cevizi ya da Antep fıstığı kullanılabilir.

Yoğurt Soslu Yunan Salatası

Bahar yorgunluğu bastırdı mı, insanın canı pek de yemek yemek istemiyor. Ancak dengeli beslenmek aslında baharda yorgunluğu atmanın bir numaralı şartı. Eğer “Bu yorgunlukta yemek yapamam!” diyorsanız, yoğurt soslu Yunan salatası tam size göre. Üstelik Kühne Light Yoğurtlu Salata Sosu ile lezzetli olduğu kadar da hafif.


Malzemeler

İnce doğranmış çıtır marul
İnce daireler halinde kesilmiş domatesler
İnce daireler halinde kesilmiş salatalık
İnce halkalar halinde dilimlenmiş soğan
Beyaz peynir
Kühne Elma Sirkesi
Çekirdeksiz siyah zeytin
Kühne Light Yoğurtlu Salata Sosu
Protein için: ızgara tavuk veya nohut


Yapılışı

Yeşillikler Kühne Elma Sirkesi ile yıkanır, güzelce durulanır. Eğer varsa salata kurucusu ile kurutulur. Daha sonra bir salata karıştırıcı kabına alınır. Aynı kap içerisine ince daireler halinde kesilmiş domatesler, salatalık ve soğan eklenir. Üzerine Kühne Light Yoğurtlu Salata Sosu ilave edilir. Sos ile malzemeler güzelce karıştırılır. Servis tabağına alındıktan sonra beyaz peynir ve çekirdeksiz siyah zeytin eklenir. Eğer bi salatadan tam bir öğün çıkartmak isteniyorsa, protein kaynağı olarak izgara tavuk ya da nohut eklenir.

Hardal Soslu Patates ve Kuşkonmaz Salatası

Salata denince akla genelde marul ya da yeşillik bazlı yiyecekler geliyor. Oysa bir salata birbirinden farklı malzemelerle elde edilebilir. Bu tarifte klasik patates salatasına yeni bir yorum getirdik. Bahar yorgunluğu ile gelen iştahsızlığa karşı bu tarif sizi yemek yemeğe teşvik edecek.


Malzemeler

500 gram şeker patates - kabukları soyulmamış ancak temizlenmiş halde
Tuz
Karabiber
Kühne Hardallı Salata Sosu
1/4 bardak beyaz şarap (isteğe bağlı olarak tavuk suyu da kullanılabilir)
Yarım kilogram kuşkonmaz - kaynatılmış veya buharda pişirilmiş ve daha sonra bir buz banyosunda soğutulmuş
1 demet su teresinin kalın kesilmiş sapları


Yapılışı

Bir tencereye tuzlu su kaynatılır. Patatesler suya atılır ve yumuşayana kadar, büyüklüğüne bağlı olarak 10 ila 15 dakika pişirilir. Piştikten sonra patatesler süzülür ve kağıt havlularla kurulanır. Patatesler yarıya veya dörde bölünür, bir kaseye koyulur ve üzerine beyaz şarap eklenir. Alternatif olarak bu yemeği tavuk suyu ile de yapabilirsiniz.

Kuşkonmaz iki ila dört santimetre arası bir uzunlukta dilimlenir ve ılık patateslerin üzerine eklenir. Kuşkonmaz ve ılık haldeki patateslerin üzerine biraz Kühne Hardalli Salata Sosu dökülür ve hafifçe karıştırılır. Daha sonra patates ve kuşkonmazlar servis tabağına alınır. Üzerine kesilmiş su teresi saplarını eklenir. Dilerseniz maydonozla da süsleyebilirsiniz. Arzu edilen miktar kadar tuz ve karabiber eklenir.

Kühne Lezzet Listesi

Rengarenk Bin Ada Salatası

Bin Ada sosu, mayonez bazlı Amerikan salata sosu ve sosudur; zeytinyağı, limon suyu, portakal suyu, kırmızı biber, Worcestershire sosu, hardal, sirke, krema, kırmızı biber sosu, domates püresi, ketçap veya Tabasco sosu içerebilir. Salata sosunun adı, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada arasındaki St. Lawrence Nehri boyunca yer alan Bin Adaları bölgesinden geliyor. Kühne’nin Bin Ada Salata Sosu ile bahar sofralarınızı renklendirebilirsiniz.


Malzemeler

Kühne Bin Ada Salata Sosu
Kühne Elma Sirkesi
240 gram jambon - lokma büyüklüğünde parçalar halinde kesilmiş
1/2 su bardağı dilimlenmiş turp
1 orta boy havuç - ince kibrit çöpü gibi kesilmiş veya kıyılmış
Rezene tohumları - çay kaşığı ucu kadar
60 gram beyaz cheddar peyniri - küpler halinde kesilmiş
2 yumurta - sert pişmiş, soyulmuş, kabaca doğranmış
Bir avuç taze fesleğen yaprağı
Salata yeşillikleri


Yapılışı

Tüm malzemeler güzelce yıkanır. Özellikle yeşillikler için Kühne Elma Sirkesi kullanılır. Eğer varsa salata kurucusu ile kurutulur. Daha sonra bir salata karıştırıcı kabına alınır. Üzerine Kühne Bin Ada Salata Sosu ilave edilir. Malzemelere iyice nüfuz etmesi icin güzelce karıştırılır. Karıştırma işleminden en iyi sonucu almak için ellerinizle karıştırmanızı öneririz. Daha sonra servis kabına alınır ve servis edilir.

Nar Ekşili Akdeniz Usulü Salata

Ülkemiz mutfağının en güzel salata soslarından bir tanesi olan nar ekşisi, bu tarifte Akdeniz usulü mükemmel bir salataya eşlik ediyor. Bu salatayı özellikle tavuk ve et yemeklerinin yanına eşlikçi olarak ekleyebilirsiniz. Bu salata sosu hem iştahınızı dengeliyecek hem de size enerji verecek. Üstelik yapımı da oldukça kolay.


Malzemeler

Parçalara ayrılmış 3 adet orta boy patlıcan
2 adet kırmızı biber
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı tarçın
200 gram yeşil fasulye - mümkünse dondurulmuş kullanın
Yarım ay gibi dilimlenmiş 1 adet küçük kırmızı soğan
200 gram süzülmüş ve ufalanmış beyaz peynir
1 adet narın taneleri
Doğranmış bir avuç maydanoz
Kühne Nar Ekşisi Sosu
Tuz
Karabiber


Yapılışı

Fırın 180° C’ye getirilir. Izgara ise en yüksek ayara getirilir. Biberler dörde bölünür, sonra disi yukarı bakacak şekilde bir fırın tepsisine yerleştirilir. Kararıncaya kadar ızgara yapılır. Plastik bir torbaya koyun, kapatın ve 5 dakika bekleyin. Dokunmak için yeterince soğuduğunda, derileri sıyırın, atın, sonra biberleri bir kenara koyun.

Patlıcanlar fırın tepsisine yerleştirilir. Bir kapta zeytinyağı ve tarçın çırpılır, daha patlıcanların üzerine sürülür. Ardından patlıcanların üstüne arzu edilen miktarda sonra tuz ve karabiber serpilir. Patlıcanlar altın rengine gelene ve yumuşayana kadar, yani yaklaşık 25 dakika boyunda pişirilir. Bu arada, tüm öteki malzemeler bir salata karıştırma kabına alınır. Üzerlerine Kühne Nar Ekşisi Sosu eklenir, malzemeler sosa bulanır ve iyice karıştırın. Servis için patlıcanlar, yeşil fasulyeler, soğanı ve biberler servis tabağına yerleştirilir. Beyaz peynir ve nar taneleri üzerine renk katması için eklenir. Son olarak doğranmış bir avuç maydonoz serpiştirilerek bitirilir.