You are here

Kühne Nar Ekşili Tarifler

Akdeniz mutfağının incisi nar ekşisi, şimdi dünyanın her yerinde aranan lezzetlerden biri. Hafif mayhoş, ekşili-tatlılı tadıyla eklendiği her yemeğe özel bir aroma kazandıran nar ekşisi, sizin de favoriniz olmayı başarabilir. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz lezzetli ve pratik nar ekşili tarifleri sizin için bir araya getirdik:

Daha Önce Denemediğinize Eminiz: Nar Ekşili Mısır

Mısır tüketmekten keyif aldığınız besinlerden biriyse, hemen kâğıdı kalemi elinize alın ve Kühne Nar Ekşisi ile hazırlanan tadı damaklarda kalacak mısır tarifini not almaya başlayın. İşte malzeme listemiz:


• 4 adet mısır
• 4 çorba kaşığı Kühne Nar Ekşisi
• 1 çay kaşığı toz şeker
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 3-4 damla limon suyu


Nar Ekşili Mısır Nasıl Yapılır?


Mısırların kabuklarını bir güzel soyduktan sonra haşlayın ve suyunu süzün. Bir kap içerisinde tereyağını, nar ekşisini, limon suyunu ve şekeri çırpıcı ile çırpın. Pürüzsüz bir hal aldıktan sonra hazırladığınız bu sosu mısırların üzerine sürün. Güzelce her yerine uyguladıktan sonra 160 derece fırında 10 dakika boyunca pişmesini sağlayın. Çok fazla pişip sertleşmesine neden olmadan fırından almayı ihmal etmeyin. Servis ederken üzerine Kühne Hardal gezdirmek de iyi bir fikir olabilir.

Nar Ekşisiyle Efsaneleşen Lezzet: Fellah Köftesi

Yine Akdeniz mutfağının favorilerinden biri olan fellah köftesi, etsiz bir köfte olmasına rağmen efsaneleşen bir lezzete sahip. Bulgur tüketmeyi sevenlerin hoşuna gidecek olan bu ekşili köfte için gerekli malzemeleri sıralayalım:


• 1 su bardağı köftelik bulgur
• 1 fincana yakın irmik
• 1 adet yumurta
• Yarım su bardağı su
• Tuz
• Karabiber
• Kimyon


Haşlamak için;
• 4 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 çay kaşığı tuz


Sosu için;
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 küçük boy rendelenmiş soğan
• 2-3 diş rendelenmiş sarımsak
• 1 orta boy rendelenmiş domates
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı Kühne Nar Ekşisi
• 1 fincan sıcak su
• Tuz
• Nane
• Pul biber


Fellah Köftesi Nasıl Yapılır?


Geniş bir tepsi içerisine bulgur ve irmiği dökün. Üzerine yumurtayı ve köfte için gerekli diğer baharatları ekleyin ve karıştırın. Bu malzemelerin bir macun kıvamına gelebilmesi için iyice yoğurulması gerekir. Azar azar ılık su kullanarak yoğurma işlemini yapabilirsiniz. Hazır olduktan sonra misket şeklinde köfteler hazırlayın ve fellah köftesi görüntüsünü kazanması için orta kısmına hafifçe parmağınızla bastırın.


Köftelerin haşlanması için hazırladığınız suyun içerisine zeytinyağı ve tuz ekleyin. Köfteleri 10 dakika kadar haşladıktan sonra sosunu hazırlamaya başlayın. Bunun için zeytinyağını bir tavada hafif kızdırdıktan sonra rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyin. Rengi değişene kadar kavurun ve üzerine domates salçasını ve rendelenmiş domatesleri ekleyin. Onları da hafif kavurduktan sonra baharatları ilave edin. 1 fincan sıcak suyu ve nar ekşisini ekleyerek kaynamaya bırakın.


Köfteler haşlandıktan sonra hazırladığınız sosun içerisine atın ve 5-10 dakika kadar sosla pişmesini sağlayın. Servis ederken üzerine maydanoz ve nar ekşisi ilave edin. Sarımsaklı yoğurt da fellah köftesi ile uyum yakalayacaktır.

Hem Salata Hem Meze: Babagannuş

Közlenmiş patlıcanla yapabileceklerinizin sınırı yok! İşte onlardan biri de geleneksel tatlardan babagannuş. Köz patlıcanın belki de en lezzetli halini oluşturan bu tarif hem salata hem de meze olarak tüketilebilir. Onu benzeri tariflerden ayıran detayı ise nar ekşisi kullanılması. Ekşi tatları sevenlerdenseniz, elinizi korkak alıştırmamanızı öneririz. İşte babagannuş için gerekli malzemelerimiz:


• 2 adet patlıcan
• 2 adet kırmızı biber
• 2 adet sarı biber
• 2 adet yeşil biber
• 1 adet domates
• 2 diş sarımsak
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı Kühne Nar Ekşisi
• 1 tutam tuz


Babagannuş Nasıl Yapılır?


Patlıcanları ve biberleri bir güzel közleyin. Bu konuda fırının tel ızgarası işinizi kolaylaştıracaktır. Közlediğiniz sebzeleri soyduktan sonra küp küp doğrayın. Domatesi ve sarımsağı da ince ince kıyın. Tüm malzemeyi bir kaba aldıktan sonra zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ile harmanlayın. Dilerseniz üzerinde maydanoz yaprakları ekleyerek servis edin. Dillerden düşmeyecek babagannuş hazırlamak işte bu kadar kolay!


Siz de nar ekşili tariflerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!