Hem Salata Hem Meze: Babagannuş
Közlenmiş patlıcanla yapabileceklerinizin sınırı yok! İşte onlardan biri de geleneksel tatlardan babagannuş. Köz patlıcanın belki de en lezzetli halini oluşturan bu tarif hem salata hem de meze olarak tüketilebilir. Onu benzeri tariflerden ayıran detayı ise nar ekşisi kullanılması. Ekşi tatları sevenlerdenseniz, elinizi korkak alıştırmamanızı öneririz. İşte babagannuş için gerekli malzemelerimiz:
• 2 adet patlıcan
• 2 adet kırmızı biber
• 2 adet sarı biber
• 2 adet yeşil biber
• 1 adet domates
• 2 diş sarımsak
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı Kühne Nar Ekşisi
• 1 tutam tuz
Babagannuş Nasıl Yapılır?
Patlıcanları ve biberleri bir güzel közleyin. Bu konuda fırının tel ızgarası işinizi kolaylaştıracaktır. Közlediğiniz sebzeleri soyduktan sonra küp küp doğrayın. Domatesi ve sarımsağı da ince ince kıyın. Tüm malzemeyi bir kaba aldıktan sonra zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ile harmanlayın. Dilerseniz üzerinde maydanoz yaprakları ekleyerek servis edin. Dillerden düşmeyecek babagannuş hazırlamak işte bu kadar kolay!
Siz de nar ekşili tariflerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!