You are here

HARDALLAR Bir bakışta

HARDALLAR

Bir bakışta

Hardal Hakkında

Hardal, hardal bitkisinin tohumlarından elde edilir. Sarı çiçekli bu bitkinin kabuğunda 25.000 kadar tohum yetişir. Günümüzde bu bitki çoğunlukla Kuzey Amerika’da, aynı zamanda Güney Avrupa ve Akdeniz bölgesinde yetiştirilir.

  • Hardal tohumlarımızı onaylı ve belgeli tedarikçilerden temin ederiz.

  • Hardallarımız sıkı GDO kontrollerinden geçirilir.

Hardal Tohumu

Üç farklı hardal türü vardır ve bunlar adlarını tohumun renginden alır:
Açık sarı hardal tohumu, siyah hardal tohumu ve kahverengi hardal tohumu

Hardal türleri

Hardalın acılığı, üretiminde kullanılan tohuma bağlıdır. Ne kadar çok kahverengi hardal tohumu kullanılırsa, elde edilen hardal o kadar acı olur. Hardal bu bakımdan beş ana sınıfa ayrılır: hafif acı, orta acı, acı, çok acı ve tatlı. Kural bellidir: kullanılan kahverengi tohum arttıkça hardal da daha acı olacaktır. Almanya’da en popüler olan cins “orta acı” hardaldır. Kuzey ve Batı Almanya’da daha acı hardallar sofraları süslerken, Güney Almanya’da daha hafif ve tatlı hardallar tercih edilir.

Kalite ilkelerine bağlılığımız

100 yılı aşkın bir süredir, Kühne hardalının tipik tadını ve kuvvetli aromasını elde etmek için en kaliteli hardal tohumlarını kullanıyoruz. Ekstra krema kıvamını sağlamak için hardal tohumları taşla ince bir şekilde öğütülür.

Taptaze bilgiler

Kral

1876 yılında Kühne’yi sarayın gıda tedarikçisi olarak görevlendirir. O yıllarda Kühne kaliteli ve lezzetli baharatlarıyla uzun yıllardır bilinmektedir.

Sarı, sarı, sarı

Her hardal tohumunun iç kısmı sarıdır. İşlemden geçirilen kısım renkli kabuk değil, tohumlar ezilerek elde edilen hardal unu olduğu için, hardal her zaman sarıdır.

Hardal bitkisinin kesilmesi

Hardal Doğu İngiltere’de ana ekinlerden biriydi ve tırpan kullanılarak elle kesilirdi. Boyu 1.8 metreye ulaşabilirdi, bu da kesim işlemini çok zorlaştırır, son derece keskin aletler kullanılmasını gerektirirdi. Tırpanlar köreldiğinde “hardal kesmez hale gelmiş" denirdi.

Dikkat, acı!

Hardalın ısıtıldığında acılığını kaybettiğini biliyor muydunuz? İşte bu nedenle hardal en son eklenirse sosa ve yemeğe daha yoğun bir lezzet verir.