You are here

Kühne Köri Soslu Karnabahar

Malzemeler

1 adet orta boy karnabahar
4 diş sarımsak
4 su bardağı su

Sosu için;
1 litre süt
4 tepeleme yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı Kühne Köri Sosu
1 çay kaşığı kişniş
250 gram kavrulmuş kıyma
1 çay kaşığı tuz
Fırın kabını yağlamak için:
2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Köri Soslu Karnabahar Tarifinin Püf Noktası
Sos pütür pütür olursa sorun yok, blender ile pürüzsüz bir doku elde edebilirsiniz.
Köri Soslu Karnabahar Tarifinin Pişirme Önerisi
Arzuya göre kavrulmuş kıyma kullanmadan da karnabaharı hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

 

1. Soğanlar ince ince, karnabaharlar çiçeklerinden ayrılacak şekilde doğranır ve üzerine serpmek için kaşar rendelenir.
2. Kaynar suya tuz ve bütün sarımsak eklenerek karnabaharlar haşlanmaya gönderilir.
3. Sosu için; yağ, un ve süt yüksek ateşte çırpılarak pişirilir. Sos kaynadıktan sonra tuz, kişniş ve Kühne Köri Sos eklenir ve iyice karıştırılır.
4. Soğan ve kıyma baharatlar eklenerek iyice kavrulur.
5. Daha önce fırın tepsisine ayrılan karnabaharların üzerine önce kaşar ve beşamel sos eklenir sonrasında ise kıyma eklenerek 20 dakika boyunca 200 derecelik fırına gönderilir.
6. Fırından çıkan karnabaharın üzerine Kühne Köri Sos eklenir.

 



Youtube videomuzu izleyebilirsiniz.