You are here

Kühne Gurme Çocuklar için Sağlıklı Tarifler

Annelerin en çok şikâyet ettiği konulardan biri çocuklarına sebze yediremiyor olmak... Aynı dertten yakınan anneleri genellikle şu cümlelerinden tanırız: “Ne yaparsam yapayım ağzına tek lokma koymuyor.” Kabağın kokusunu alınca yüzünü ekşiten, brokoli görünce kaçarak uzaklaşan çocuklar size de tanıdık geliyordur. Peki, hiç çocukların bu yemekleri neden sevmediğini düşündünüz mü? Belki de sevmedikleri şey sebzenin tadı değil, yemeğin hazırlanış şeklidir. Belki aynı sebzelerle farklı bir stil denemenizin zamanı gelmiş olabilir!

Çocukların sebzelerden de gerekli vitaminleri alması için Kühne Gurme’den çocuklar için sağlıklı tarifleri bir araya getirdik. Hem kolay hem lezzetli hem de vitamin deposu bu tarifleri gelin birlikte inceleyelim:

Buna Bayılacaklar: Fırında Sebzeli Köfte

Köfte deyince akan sular durur. Çocukların en sevdiği yemeklerin başında köftenin geldiğini hepimiz biliyoruz. Bu köfteye biraz da sebze katmaya ne dersiniz? Hayır hayır, düşündüğünüz gibi köftenin yanına biraz da sebze doğrayıp koymanızı önermeyeceğiz. Sebzelerle harmanlanmış enfes bir köfte hazırlamak oldukça sandığınız kadar zor değil!


Bunun için ihtiyacınız olan malzemeleri sıralayalım:
• 400 gr dana kıyma
• 1 adet soğan
• 1 diş sarımsak
• Yarım su bardağı galeta unu
• 1 adet yumurta
• 2 adet havuç
• 2 adet kabak
• 1 tutam maydanoz
• 1 tutam dereotu
• 2 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber


Sebzeli köfte için ilk olarak yapmanız gereken şey soğan, sarımsak, dereotu ve maydanozu parçalayıcıdan geçirmek. Derin bir kabın içerisine aldığınız kıymanın içine bu karışımı, yumurta ve galeta ununu ekleyin. Üzerine baharatlarını ekleyerek yoğurun. Malzemeler birbiriyle özdeşleştikten sonra havuç ve kabağı da rendeleyerek bu karışıma dâhil edin. Eğer gerekirse biraz daha galeta unu ekleyerek köftelere şekil vermeye başlayabilirsiniz. Pişirme kâğıdı serdiğiniz fırın tepsisine köfteleri dizin ve 180 derecede ısıtılan fırında 15 dakika boyunca pişirin. Servis ederken Kühne hardal soslarını tercih etmek köftenin çocuklar için daha cazip hale gelmesini sağlayabilir.

Tam Bir Kurtarıcı: Bazlamada Pizza

İşte çocuklar buna asla hayır diyemeyecekler! Anneler için kurtarıcı, çocuklar için lezzetli bir tarif. Pizza denince çocukların gözlerindeki ışıltıyı fark etmişsinizdir. Onların alıştığı pizzaya tam olarak benzemiyor olsa da bu tarif okuldan eve geldiklerinde onlar için hem tatlı hem de sağlıklı bir sürpriz olabilir.


Bazlamada pizza için ihtiyacınız olan malzemeler:
• 1 adet bazlama
• 2 adet domates
• 1 adet salatalık
• 1 adet közlenmiş patlıcan
• 1 adet közlenmiş kabak
• Kaşar peyniri
• 1 tutam kuru nane
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 çay kaşığı tuz


Bazlamada pizza yapmak için öncelikle domateslerden birini rendeleyin. Küçük bir tavada rendelenmiş domates, salça ve naneyi sıvı yağ ile kavurun. Bu karışımı bazlamanın üzerine sürün. Bıçakla birkaç kesik açmak sosun iç kısımlara geçmesini de sağlayacaktır. Bir kap içerisinde közlenmiş patlıcan ve kabakları karıştırın. Bazlamanın üzerine ince bir katman olacak şekilde yerleştirin. En üst katmana küçük küçük doğradığınız domates ve salatalığı yerleştirin. Tuzlayın. Rendelediğiniz kaşarı da üzerine serpiştirerek 160 derece fırında 10 dakika pişirin.

Sağlıklı bir Abur Cubur: Lavaş Cipsi

Tüm yasaklamalarınıza rağmen cips yemekten vazgeçmeyen çocuklarınız için sağlıklı bir abur cubur hazırlamaya var mısınız?

Günün her anı özgürce yiyebileceği lavaş cipsi için gerekli malzemeler şu şekilde:
• 3 adet lavaş
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı Kühne köri sos
• 1 çay kaşığı kuru nane
• 1 çay kaşığı tuz


Lavaş cipsi hazırlamak için öncelikle lavaşları üst üste koyarak 4 cm genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri üçgen şekiller alacak formda yeniden kesin. Bir kap içerisinde diğer tüm malzemeyi karıştırın. İçerisinde çok az da su ekleyebilirsiniz. Bu karışımla üçgen hale getirdiğiniz lavaşları iyice harmanlayın. Lavaşların hepsinin sosa bulandığından emin olduktan sonra pişirme kâğıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis ederken kullanmak için yoğurt, nane ve pul biber karışımından oluşan bir sos da hazırlayabilirsiniz. Köri sos yerine çocuğunuzun damak tadına göre acı sos tercihinde de bulunabilirsiniz. Cam kavanozlarda saklayarak daha uzun süre cips özelliğini korumasını sağlayabileceğinizi unutmayın!