You are here

Balsamik Soslu Farklı Salata Tarifleri

İtalyan mutfağı söz konusu olduğunda ilk akla gelen tatlardan biri de balsamik sirke oluyor. Ortaçağ ve Rönesans dönemlerinin kutsal içeceği olarak namını dünyaya duyuran balsamik sirke, lezzetini İtalya’nın Modena bölgesinde yetiştirilen özel üzümlerden alıyor. Sadece tatlı ve ekşiyi bir araya getiren lezzetiyle değil, insan salığına olan yararlarıyla da ‘değerli’ kılınan bu sirkeyi sofralarınızdan eksik etmemeniz için 5 farklı salata tarifi ile karşınızdayız:

Balsamik Soslu Tavuk Salatası

Tavuk ve balsamik sirke yan yana geldiğinde ortaya çıkan efsane tattan söz eden olmuştur mutlaka!

Tatlı-ekşi sosun tavukla buluşması sonucu hazırlayabileceğiniz enfes salata için malzemeleri sıralayalım:
• 2 adet tavuk bonfile
• 2 adet salatalık
• 2 adet domates
• 7 adet ceviz
• 50 gram beyaz peynir
• Bir tutam maydanoz
• Bir tutam roka
• İsteğe bağlı kuru soğan
Sosu için:
• 1 yemek kaşığı Kühne balsamik sirke
• 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
• 1 fincan zeytinyağı
• Tuz

İlk adım: Bonfileleri kızartın!
Fırınınızı 220 dereceye ayarlayın ve ilk adım olarak baharatlarla sosladığınız bonfileleri fırında 15 dakika boyunca kızartın. Kızardıktan sonra kare kare doğrayın.
Vitaminleri kaybolmasın…
Tavukları doğradıktan sonra bütün yeşillikleri kopartarak küçültün ve derin bir kap içine alın. Bıçakla kesmediğiniz için vitaminleri de kaybolmayacaktır. Domatesleri ve salatalıkları da doğrayarak yeşilliklerin yanına ekleyin. Bu karışıma ceviz, peynir ve tavukları da ekledikten sonra sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Sos için tüm malzemeyi küçük bir kap içerisinde hazırlayarak salataya ekleyerek karıştırabilir ya da servis ettikten sonra üzerine dökebilirsiniz.

Balsamik Soslu Mor Bulgur Salatası

Sofralarınızda lezzet kadar görselliğe de önem veriyorsanız, yapmaktan keyif alacağınız bu mor salatayı mutlaka denemelisiniz.

İlgi çekici rengiyle merak uyandıracak mor bulgur salatası için gerekli malzemeleri şöyle sıralayabiliriz:
• 2 su bardağı pilavlık bulgur
• 4 su bardağı şalgam suyu
• 1 tutam maydanoz
• 1 tutam dereotu
• 1 kâse mısır (isteğe göre)
Sosu için:
• 1 çay bardağı Kühne balsamik sirke
• 1 fincana yakın zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tuz

Şalgamı kaynatarak başlayın.
Balsamik soslu mor bulgur salatası için ilk adım şalgamı kaynatmak olmalı. 4 bardak şalgam suyunu derin bir tencere içerisinde kaynatın. Kaynadıktan sonra bulguru içerisine ilave edin ve pilav gibi pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.
Bulgur soğurken…
Bir yanda sos için gerekli malzemelerle karışımınızı hazırlayın. Bu arada maydanoz ve dereotunu da küçük küçük doğrayın. Mısırların suyunu süzün. Sonrasında bütün malzemeyi bulgurla karıştırın. Artık balsamik soslu salatanız hazır!

Balsamik Soslu Rokalı Kabak Salatası

Az malzemeli, bol lezzetli ve farklı bir balsamik soslu salata tarifini denemeye var mısınız?

Cevabınız evet ise malzeme listesine göz atmaya başlayabilirsiniz:
• 2 adet kabak
• 15 yaprak roka
• 10-15 adet badem
Sosu için:
• 1 diş sarımsak
• Yarım fincan zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı Kühne balsamik sirke
• 1 tatlı kaşığı limon suyu
• Tuz

Nasıl Hazırlanır?
Öncelikle sosu için tüm gerekli malzemeyi bir kap içinde iyice karıştırın. Kabakları julian (ince ince) doğrayın ve sos karışımına ilave ederek 5 dakika kadar marine edin.
Tüm malzemeyi servis tabağına aldıktan sonra üzerine roka yapraklarını serpin. Doğrama ya da koparma konusunda seçimi size bırakıyoruz.
Bu arada bademleri çok az yağda bir tavada kavurun ve roka yapraklarının üzerini bademlerle süsleyerek servis edin. Dilerseniz içerisine salatalık dilimlerini de ekleyebilirsiniz.

Kühne Lezzet Listesi

Balsamik Soslu Börülce Salatası

Taze börülcenin nefis tadı karşısında asla hayır diyemiyorsanız, bu tarifin hoşunuza gideceğine eminiz. Yapılışı oldukça pratik ve lezzeti dillere destan…

Malzemeler:
• Yarım kilo taze börülce
• 3 diş sarımsak
• 1 büyük domates
• İsteğe göre peynir
Sosu için:
• Yarım fincan Kühne balsamik sirke
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• Tuz

Önce börülceleri haşlayın.
Taze börülceyi ince ince doğrayın ve bol suyla yıkadıktan sonra rengini kaybetmeyecek şekilde haşlayalım. Fazla haşlandığında hem yeşil rengini kaybeder hem de çok yumuşayacağı için salata için uygun olmaz.
Parmesan peyniri ile deneyin.
Börülceler haşlandıktan sonra suyunu iyice süzün ve soğumasını bekleyin. O soğurken domastesi ve peyniri küp küp doğrayın. Sarımsakları rendeleyin. Ardından hepsini karıştırın.
Son olarak sos için gerekli malzemeleri karıştırın ve salatanıza ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.

Balsamik Soslu Karnabahar Salatası

Karnabahar sevdiğiniz sebzelerden biriyse bu salataya bayılacaksınız! Hem çok basit hem çok leziz!

Malzemeleri sıralayalım:
• Küçük boy karnabahar
• Bir avuç ceviz ya da Antep fıstığı
• Bir tutam maydanoz
Sosu için:
• 1 yemek kaşığı Kühne balsamik sirke
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Çok az limon suyu
• Tuz
• Kekik
• Pul biber

Nasıl Hazırlanır?
Karnabaharları buharda biraz haşlayın. Haşladıktan sonra bir tavada çok az yağda hafif hafif kavurun. Kavurma işleminin ardından o soğurken sosunu hazırlayabilirsiniz.
Bir kap içerisinde tüm sos malzemelerini karıştırın. Karışımı karnabaharların üzerine dökün. Maydanozları elinizle koparıp serpin ve son olarak ceviz ya da Antep fıstığı kullanarak tatlandırın.
Şimdiden afiyet olması dileğiyle…