You are here

Bakliyatlarla Zenginleştirilmiş Besleyici Salata Tarifleri

Sağlıklı ve uzun bir ömür herkesin hayali ve bu hayalin gerçekleşmesi üzerine etki eden en önemli unsurlardan biri, beslenme. Uzmanlar haftada en az iki kez bakliyat tüketilmesini öneriyor. “Her gün de bakliyat yenmez ki!” dediğinizi duyar gibiyiz, ama merak etmeyin. Sizin için kuru fasulye, mercimek, nohut ve diğer bakliyatlarla hazırlayabileceğiniz lezzetli ve doyucu salata tariflerini derledik. Gelin onlara birlikte göz atalım:

Piyazı Kıskandıracak Lezzet: 3 Renkli Fasulye Salatası

Fasulyelerle yapılan salata söz konusu olduğunda aklınıza gelen ilk şey piyazsa, artık bunu unutmanızın zamanı geldi demektir. 3 farklı fasulye ile dünyanın en lezzetli, aynı zamanda en doyurucu salatasını hazırlayacağız. Bunun için gerekli malzemeleri sıralayalım:
• 1 çay bardağı Meksika fasulyesi
• 1 çay bardağı şeker fasulye
• 1 çay bardağı barbunya
• 1 fincan haşlanmış mısır
• 1 yemek kaşığı nohut (isteğe bağlı)
• 1 adet soğan
• 1 tatlı kaşığından biraz fazla Kühne nar ekşisi
• 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tuz
• Birkaç dal maydanoz
• Yarım limonun suyu

Yapımı basit, lezzeti harika!

Belki de hayatınızda yiyeceğiniz en doyurucu salatayı hazırlamak üzeresiniz. Merak etmeyin, yapmanız gereken şeyler oldukça basit. Öncelikle fasulyeler ve nohudu hep birlikte haşlayın. Suyunu süzün ve bir kenarda soğumaya bırakın. Onlar soğurken salata için sosunuzu hazırlayabilirsiniz. Kühne nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını küçük bir kap içerisinde karıştırabilirsiniz. Sonrasında yapmanız gereken şey, soğanı ve maydanozları irice doğramak. Onların içerisine soğuyan bakliyatları ve sosu dâhil ederek iyice karıştırın. Tabi tuz ilave etmeyi de unutmayın.

Daha pratik olması için bu salatayı Kühne Binada Salata Sosu ile yapabilirsiniz.

Tam Bir Yaz Yemeği: Buğday Salatası

Yaz aylarında hafif ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin favorisi olabilecek bir tarif. Düşük kalorisi ile diyetislerden de tam puan buğday salatası uzun süre tok tuttuğu için favori salatanız hale gelebilir. Peki, bu salata için gerekli malzemeler nelerdir?
• 1 su bardağı buğday
• 5 su bardağı su
• 5-6 adet çeri domates
• 1 su bardağı yeşil zeytin
• 2-3 adet Kühne Türk tipi salatalık turşusu
• 1-2 dal maydanoz
• 1-2 dal dereotu
• 2 tatlı kaşığı Kühne nar ekşisi
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 çay kaşığı tuz
• İsteğe bağlı olarak ceviz

Buğdayı bir gece önceden ıslatın!

Buğday salatasında dikkat etmeniz gereken ilk unsur, buğdayı bir gece önceden ıslatmış olmanız. Geceden sabaha kadar suda bekleyen buğdayı, 5 su bardağı su içerisinde yarım saat boyunca haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve derin bir kap içerisine alarak soğumasını bekleyin.

Kühne salatalık turşunu, çeri domatesleri, maydanoz ve dereotunu doğrayın. Eğer ceviz kullanmak istiyorsanız küçük parçalar haline getirin ve hepsini soğuyan buğdaya ilave edin. Bu sırada zeytinyağı, Kühne nar ekşisi ve tuzu karıştırarak salata sosunuzu da hazırlayın. Malzemelerin üzerine gezdirip iyice karıştığından emin olun. Dilerseniz servis ederken marul da kullanabilirsiniz.

Vazgeçilmezi Ekşi Olanlara: Buğdaylı Labada Salatası

Yaz aylarının vazgeçilmez yeşilliklerinden biri olan labada, özellikle ekşi severlerin favorisi oluyor. İşte tam da onlara hitap eden bir salata içerisinde kendisine fazlasıyla yer buluyor. Ekşili tadıyla hafızalara kazınan buğdaylı labada salatası için kullanmanız gereken malzemeleri sıralayalım:
• 2 bağ labada
• 1 su bardağı haşlanmış buğday
• 1 avuç çiğ fındık
• 3-4 adet çeri domates
• 80 gram hellim (kaşar da kullanılabilir)
• 1 tatlı kaşığı Kühne elma sirkesi
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 limonun suyu
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı bal

Maruldan sıkılanlar için…

Salatalarda sürekli marul yemek artık sıkıcı hale gelmeye başladıysa, labada ile farklı bir salata deneyimi yaşayabilirsiniz. Malzemeleri hazırladıktan sonra yapmanız gereken ilk şey labadaları iyice yıkadıktan sonra yapraklarını ince ince doğramanız. Buğdayı bir tencerede haşlayın ve suyunu süzün. Soğuduktan sonra labadaya ekleyin. Domatesleri doğrayarak ilave edin. Kühne elma sirkesi, limon suyu, zeytinyağı ve balla sosunuzu hazırlayın. Karışıma ilave edip iyice karıştırdıktan sonra tuzu ekleyin. Son olarak üzerine fındıkları ekleyerek servis edin.

Kühne Lezzet Listesi

Haftada 3 Kez Tüketin: Yeşil Mercimek Salatası

Besin değeri en yüksek bakliyatlardan biri olan yeşil mercimek, sadece çorbasıyla değil salatasıyla da gözdeniz olacağa benziyor. Uzmanların haftada 3 kez tüketilmesini önerdiği mercimeği salatada denemek isteyenler için malzeme listesini verelim:
• 1 su bardağı yeşil mercimek
• 1 su bardağına yakın haşlanmış mısır
• 1 adet kapya biber
• 2 dal yeşil soğan
• 5-6 adet Kühne salatalık turşusu
• Bir tutam maydanoz
• Bir tutam dereotu
• 2 kaşık zeytinyağı
• 1 limonun suyu
• Bir tutam tuz

Daha önce hiç bu kadar doymamıştınız…

Önce mercimekleri haşlayın ve ilk siyah suyunun süzülmesi için sudan geçirin. Sonra suyunu iyice süzerek geniş bir kâse içerisine alın. Sonra üzerine dereotu, maydanoz ve soğanı doğrayarak ekleyin. Ardından Kühne salatalık turşusu ve kapya biberleri de doğrayıp salata karışıma dâhil edin. Sos olarak zeytinyağı, limon suyu ve tuz karışımını hazırlayarak salatanın üzerinde gezdirin. Mısırları ister üzerine servis ederken ekleyin, isterseniz direkt karışıma katın.

Meze Bile Olur: Turplu Bezelye Salatası

Bazı salatalar diyette olmayanların, ‘ben et severim’cilerin bile vazgeçilmezi olabilir. İşte onlardan biri de zeytinli bezelye salatası. Meze olarak da tüketilebilecek olan bu lezzetli salata için gerekli malzemeler şu şekilde:
• 1 su bardağı bezelye
• 2-3 adet dilimlenmiş turp
• 4 adet Kühne kornişon turşu
• 2-3 dal dereotu
• 2 adet havuç
• 1 adet kapya biber
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 çorba kaşığı limon suyu
• Bir tutam tuz

Bayılacağınız bir lezzet…

Öncelikle yapmanız gereken şey, bezelyeleri 10 dakika boyunca haşlamak ve suyunu süzdürmek. Bezelyeleri bekletirken turpları dilimleyip, turşu, biber, havuç ve dereotunu doğrayabilirsiniz. Sos için zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırın. Ardından hazırladığınız salata karışımını iyice soslayın. Dilerseniz üzerini mısırla süsleyebilirsiniz. Eğer meze olarak tüketecekseniz bir kaşık süzme yoğurtla süslemek de iyi bir fikir olabilir.